Το Νυφικό Μου

Πολύ συχνά οι μέλλουσες νύφες μας ρωτάνε: “Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαλέξω και να ράψω το νυφικό μου;” Μα, φυσικά μόλις ορίσετε την ημερομηνία του γάμου σας.

Μετά την πρόταση γάμου ακολουθεί και η επιλογή για την ιδανική ημερομηνία γάμου. Αρχικά θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν ο γάμος θα γίνει την άνοιξη ή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο ή ακόμα και τον χειμώνα. Ξεκινώντας απο την εποχή, γρήγορα ξεκαθαρίζει μέσα μας και τις επιλογές που θα εξερευνήσουμε.

 

Πότε να διαλέξω νυφικό;

Πολλές νύφες προτιμούν να ράψουν το δικό τους, μοναδικό νυφικό, ακριβώς πάνω στο σώμα τους. Αυτό χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία επιλογής ύφους, υφασμάτων, μοντέλου, πρόβες και των κατάλληλων νυφικών αξεσουάρ.

Το νυφικό είναι η καρδιά του γάμου. Από το νυφικό φόρεμα διαμορφώνεται όλο το στυλ και το ύφος του γάμου. Δεν είναι τυχαίο που συχνά λέμε πως η νύφη είναι η σταρ της ημέρας! Ενα μοντέρνο νυφικό θα δημιουργήσει έναν πιο μοντέρνο γάμο. Ενώ ένα κλασικό νυφικό θα δώσει μια πιο κλασική προσέγγιση στο στήσιμο του γάμου.

Από που να ξεκινήσω για να βρω το νυφικό μου;

Τουλάχιστον 6 μήνες πριν την μεγάλη μέρα κάντε μια γρήγορη έρευνα στα περιοδικά νυφικής μόδας και σημειώστε ποια νυφικά σας έχουν ξετρελάνει. Σε περίπτωση που έχετε εντυπωσιαστεί από το νυφικό κάποιας φίλης σας, ρωτήστε την που το έραψε. Εχει μεγάλη σημασία να ξέρετε, σε γενικές γραμμές, ποιο είναι το ύφος που σας συγκινεί.

Αν είσαστε λάτρης της τεχνολογίας, μπορείτε να κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά όπως “χειροποίητα νυφικά”, “νυφικά στην Αθήνα”, “μοναδικά νυφικά”, “κλασικά νυφικά”, “μοντέρνα νυφικά”, “stylish νυφικά”, “haute couture νυφικά”, “wedding dress in Athens”, “νυφικά υψηλής ραπτικής” κλπ

Βρήκατε το νυφικό που σας έκανε να ξεχάσετε όλα τα άλλα; Τώρα ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε… Τι; Ναι ακούσατε πολύ σωστά! Μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν όλα τα νυφικά υψηλής ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας! Η συλλογή του Atelier Tsourani φιλοξενεί νυφικά που θα βρείτε στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

Για πάνω από 20 χρόνια έχουμε ντύσει τις πιο εντυπωσιακές νύφες της Αθήνας. Τα νυφικά φορέματα μας, έχουν ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπλέον, έχουμε δεχθεί παραγγελίες για γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, που χρειάστηκαν να κάνουν επίσημες εμφανίσεις ως καλεσμένοι σε γάμους ή δεξιώσεις.

Πότε να ράψω το νυφικό μου - Atelier Tsourani - beautiful wedding dress

Βρήκα το νυφικό μου, τώρα τι να κάνω;

Κλείστε το πρώτο ραντεβού για να δοκιμάσετε το νυφικό που βρήκατε. Συζητήστε με την σχεδιάστρια του Ατελιέ αν θα θέλατε να κάνετε κάποιες αλλαγές. Αξίζει να δοκιμάσετε και κάποιες άλλες προτάσεις γιατί πάντα ένας wedding fashion expert μπορεί να αναβαθμίσει την τελική μας εικόνα στο 100%.

Εδώ σας έχουμε μια λίστα που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε έξυπνα το χρόνο σας:

  • Αν θέλετε να αγοράσετε το νυφικό σας ή/και να το ράψετε πάνω σας ξεκινήστε την πρώτη έρευνα 6 μήνες πριν.
  • Ξεκαθαρίστε ποιό ύφος σας συγκινεί και εντοπίστε ποιές εταιρείες το έχουν.
  • Προσδιορίστε το περιθώριο που έχετε στον προυπολογισμό σας για το κόστος του νυφικού. Αν το νυφικό που λαχταράτε κοστίζει 6.000 ευρώ και το συνολικό κόστος του γάμου σας δεν το επιτρέπει, τότε θα χρειαστεί να αποκλείσετε κάποιες εταιρείες.
  • Αν θέλετε να ενοικιάσετε το νυφικό σας, κάντε έρευνα και σε αυτή την επιλογή. Αρκετές εταιρείες δεν παρέχουν την δυνατότητα ενοικίασης. Ρωτήστε αν υπάρχει η επιλογή ενοικίασης πριν κλείσετε ραντεβού. Ο χρόνος της μέλλουσας νύφης είναι πολύτιμος!
  • Συνήθως 3-4 επισκέψεις σε διαφορετικούς οίκους νυφικής μόδας είναι αρκετοί για να ξέρετε ακριβώς που θα καταλήξετε. Λογικά 4 μήνες πριν την μεγάλη μέρα, θα ξέρετε ποιο Ατελιέ καλύπτει ακριβώς αυτό που εσείς θέλετε.
  • Να ακολουθείτε με στρατιωτική πειθαρχία το πρόγραμμα οργάνωσης του γάμου σας. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλές προετοιμασίες για τη μεγάλη μέρα. (Εχετε σκεφτεί να προσλάβετε έναν wedding planner?)
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρονικά κενά από κάθε δοκιμή και επίσκεψη που κάνετε στα διαφορετικά μαγαζιά νυφικών. Κρατάτε ξεκάθαρες σημειώσεις με το τι σας αρέσει, το κόστος, τον χρόνο παράδοσης και τον βαθμό καλής επικοινωνίας με το προσωπικο ή την σχεδιάστρια. Αν όλοι αυτοί οι παραγόντες δεν σας καλύπτουν, τότε προχωρήστε στην επόμενη επιλογή.
  • Σε περίπτωση που επιτρέπεται να βγάλετε μια φωτογραφία με το νυφικό που δοκιμάζετε, τότε να το κάνετε! Σταθείτε μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη, χαμογελάστε και πατήστε το κλικ. Ρωτήστε το προσωπικό αν μπορείτε να ανεβάσετε στα social media την φωτογραφία. Ετσι θα ξέρετε από τις αντιδράσεις των φίλων σας αν αυτό το νυφικό σας κάνει να λάμπετε. Αυτό ισχύει για τις νύφες που δεν θέλουν να κρατήσουν μυστικό το νυφικό τους!
  • Πάρτε μαζί σας την καλύτερη σας φίλη ή τη μαμά σας ή τη θεία ή τη νονά ή την μέλλουσα πεθερά, φτάνει να εκτιμάτε βαθύτατα την γνώμη της και  την άποψη της για τη μόδα. Πάρτε σαν δεύτερη γνώμη τον κατάλληλο άνθρωπο και πάντα τον ίδιο, σε όλες τις επισκέψεις. Εδώ δεν χωράνε οι πολλές γνώμες ή οι διαφωνίες.
  • Και μια χρυσή συμβουλή: ρωτήστε την wedding fashion expert του καταστήματος αν σας πηγαίνει το νυφικό που επιλέξατε. Οι σχεδιαστές και οι wedding fashion experts δεν θέλουν απλά να πουλήσουν ένα νυφικό, θέλουν να ντύσουν και να κάνουν την νύφη τόσο όμορφη, ώστε όλες οι φίλες τους να ρωτούν “που έραψες αυτό το θεϊκό νυφικό;”
  • Συνήθως χρειάζονται 2-4 πρόβες νυφικού άρα σχεδόν 2 μήνες πριν το γάμο θα μπείτε και στις τελικές πρόβες του νυφικού που ράψατε ή ενοικιάσατε. Στο Atelier Tsourani, υπάρχει η υποδομή να δημιουργήσουμε το νυφικό των ονείρων σας εξαιρετικά γρήγορα. Σε περιπτώσεις που ο χρόνος είναι πιεστικός λόγω ειδικών συνθηκών, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παράδοσης εντός 20 ημερών.
  • Θυμηθείτε να φορέσετε και τα νυφικά παπούτσια στην τελευταία πρόβα!
  • Επειδή ατυχήματα συμβαίνουν και μάλιστα την τελευταία στιγμή, ένα σοβαρό Ατελιέ μπορεί να διορθώσει οτι χρειαστεί άμεσα και διακριτικά. Πολλές φορές στο Atelier Tsourani, έχουμε εξαφανίσει τα σημάδια από ένα “μικρό ατύχημα” του μακιγιάζ, ακριβώς 2 μέρες πριν από το γάμο.
  • Μην ξεχνάτε πως εξίσου και η μαμά, οι αδερφές αλλά και η κουμπάρα είναι μέρος της συνολικής εικόνας του γάμου σας. Συννενοηθείτε για τις επιλογές ρούχων που θα κάνουν. Το ιδανικό θα ήταν να επιλέξετε το ίδιο Ατελιέ για να ραφτούν τα σύνολα της οικογένειας. Ετσι θα πετύχετε και πολύ καλύτερες τιμές, κατεβάζοντας σημαντικά το κόστος της οργάνωσης του γάμου.
Πότε να ράψω το νυφικό μου - Atelier Tsourani - beautiful wedding dress

Μοναδικά Νυφικά TSOURANI

Τα Νυφικά TSOURANI μπορούν να ικανοποιήσουν όλα όσα επιθυμείτε για το νυφικό σας και να σας αναδείξουν ακριβώς όπως το έχετε ονειρευτεί. ‘Ολες οι νύφες αξίζουν τον θαυμασμό την ημέρα του γάμου τους. Οι συμβουλές μόδας της Fashion Stylist & Expert κα. Σαμπρίνας Τσουράνη θα σας βοηθήσουν να λάμψετε!

Η γοητεία ενός haute couture νυφικού παραμένει πάντα στη μόδα και ντύνει τις πιο εκθαμβωτικές νύφες της Αθήνας. Ελάτε να δημιουργήσετε το δικό σας νυφικό. Κλείστε ραντεβού στο 2107018232.